یورونیوز نوشت: در این گزارش به نقل از اعضای ارشد حماس و حزبالله آمده است که نیروهای سپاه از ماه اوت با حماس برای برنامهریزی این تهاجم گستردۀ هوایی، زمینی و دریایی همکاری داشتند و مقامات ایران در دیدار هفته گذشتهای که در بیروت با مقامات حماس داشتند، برای انجام این حملات «چراغ سبز» نشان دادند.
در این گزارش ادعا شده است که نیروهای سپاه و نمایندگان گروههای شبهنظامی مورد حمایت ایران از جمله حماس و حزبالله لبنان، طی چند نشست در بیروت برنامههای تاکتیکی و استراتژیک این حمله را بررسی و اصلاح کردند. طرح کلی این بوده است که جنگی فعال با اسرائیل در همه جبههها با کمک حزبالله و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در شمال و جهاد اسلامی فلسطین و حماس در غزه و کرانه باختری آغاز شود.
ایران دخالت در حمله حماس به اسرائيل را رد کرد
نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد دست داشتن ایران در حملات حماس علیه اسرائيل را رد کرده است.
نمایندگی ایران یکشنبه با انتشار بیانیه ای ضمن تاکید بر حمایت جمهوری اسلامی از فلسطینیها اعلام کرد: «ما در واکنش فلسطین مشارکت نداشتهایم و این کار صرفا به وسیله فلسطین صورت گرفته است.»
واکنش آمریکا
مقامات ایالات متحده در اولین واکنش به این گزارش، از تایید آن خودداری کردند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا عصر یکشنبه در گفتگو با شبکه خبری «سیانان» گفت که واشنگتن شواهدی در دست ندارد که نشان دهد ایران این حمله را هدایت کرده یا در پشت آن بوده است.
بلینکن همچنین اعلام کرد که ایران هنوز نتوانسته حتی یک دلار از ۶ میلیارد دلاری که در قبال مبادله زندانیان ایران و آمریکا در ماه سپتامبر آزاد شده را خرج کند.
غازی حمد (یکی از سخنگویان حماس) نیز در گفتگو با شبکه خبری بیبیسی اعلام کرده بود که این گروه از «حمایت مستقیم ایران» برخوردار است و جمهوری اسلامی همچنین قول داده است که «تا زمان آزادی فلسطین و بیتالمقدس در کنار مبارزان فلسطینی باشد».
دو روز پس از آغاز این حملات که جدیترین تهدید علیه دولت اسرائیل از زمان جنگ یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ محسوب میشود، گزارشها حاکی از کشته شدن بیش از ۷۰۰ اسرائیلی(برخی گفته اند هزار نفر) و زخمی شدن بیش از ۲ هزار نفر دیگر است.
در آن سوی جبهه نیز اخبار حاکی از کشته شدن ۴۱۳ فلسطینی است و گفته میشود که در این مدت، از نوار غزه بیش از ۲۵۰۰ موشک به سمت خاک اسرائیل شلیک شده است.